top of page
Copy of Copy of Copy of POHJOIS (3).png

LOMAKOTI ULKOMAILTA

Tietoa sijoittamisesta elämään ja asumiseen auringossa sekä kauniin Kyproksen saaren kuulumisia. 

  • Writer's pictureJona Nsuku

Ketkä tällä hetkellä ostavat asuntoja Pohjois-Kyprokselta ja miksi?

Pohjois-Kypros on perinteisiin aurinkokohteisiin mm. Espanjaan verratessa vielä hieman

tuntematon lomakoti-kohde suomalaisille. Saari on kuitenkin jatkuvasti kasvava ja kehittyvä

sijoituskohde, johon muut skandinaavit ovatkin jo tiensä löytäneet. Pohjois-Kyprokselta ostaakin yhä useammat ruotsalaiset, norjalaiset sekä kasvavissa määrin myös tanskalaiset ja viimeisimpänä saksalaiset loma-asuntojaan. On vain ajan kysymys kunnes Pohjois-Kyproksen asuntomarkkinat tulevat yhä suositummaksi myös Suomessa. Voidaankin olettaa asuntojen hintojen nousevan huimasti tulevaisuudessa ja tästä syystä oivallinen osto aika on juuri nyt! Nykyinen arvonnousu asunnoissa on n. 8-10% luokkaa, paikoin jopa enemmän.


Skandinaavien lisäksi kohde on ollut jo entuudestaan tutumpi Briteille. Lisäksi venäjänkieliset maat ovat kiinnostuneet Pohjois-Kyproksesta ja ostavat loma-asuntojaan nyt sieltä.Miksi juuri Pohjois-Kypros?


Kukapa ei haluaisi ympärivuotista kesää edullisin hinnoin? Pohjois-Kyproksen lämpö on vetänyt lomakotien ostajia saarelle jo pelkästään ilmaston perässä. Kesät ovat pitkiä ja kuumia. Talvet ovat sopivan lämpimiä eikä paksuja talvi kerrastoja Pohjois-Kyproksella tarvita lainkaan. Hinnat ovat päätähuimaavan edullisia niin asuntokaupoilla kuin arjen menoissakin.


Pohjois-Kyproksen asuntomarkkinat ovat pysyneet toistaiseksi hyvin edullisella tasolla verratessa esimerkiksi Espanjaan, missä asuntojen hinnat ovat nousseet korkealle, laadun välttämättä nousematta samalle tasolle. Pohjois-Kyproksella halvalla saakin myös laatua! Maahan massaturismi on vasta tulossa, vaikkakin turismia löytyy jo nytkin. Kansainväliset yliopistot vetävät ympäri maailmaa opiskelijoita ja henkilökuntaa saarelle. Nämä seikat vahvistavatkin Pohjois-Kyproksen olevan oivallinen sijoituskohde. Osaksi hintoihin ja kannattavaan sijoittamiseen on vaikuttanut myös maan toistainen kuulumattomuus EU:hun. EU maissa on yleisesti samankaltaiset markkinat ja tästä syystä hinnatkin ovat karanneet ylös päin.Paikalliset ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita, matkustaminen onnistuu helposti eikä viisumia tarvita. Saari on turvallinen asua ja rannat sekä muu luonto on upea. Pohjois-Kypros ja sen kulttuuri onkin pysynyt hyvin autenttisena ja koskemattomana. Kaupungit ovat mielenkiintoisia, ruokakulttuuri rikas ja harraste mahdollisuudet kattavia. Ei siis ole ihme, että jatkuvasti kasvavissa määrin valitaan asunnon osto kohteeksi juuri Pohjois-Kypros.


Klikkaamalla tästä pääset lukemaan lisää elämästä Pohjois-Kyproksella. Pääset myös tilaamaan ilmaisen ostajan oppaan sekä sijoittajan tietopaketin selaamalla sivun vasempaan alakulmaan.


Kauniin Pohjois-Kyproksen asuntojen arvo on kolminkertaistunut viimeisen 10-vuoden aikana, silti hintataso on huomattavasti useita maita edullisempi. Sijoita lomakotiin ja elämään auringossa autenttisella Kyproksen saarella.

Comments


bottom of page