top of page
Copy of Copy of Copy of POHJOIS (3).png

LOMAKOTI ULKOMAILTA

Tietoa sijoittamisesta elämään ja asumiseen auringossa sekä kauniin Kyproksen saaren kuulumisia. 

  • Writer's pictureMilja Merta

Pohjois-Kypros on uusi BLACK! Lue miksi!

Kaupittelu kaduilla ei kuulu paikalliseen kulttuuriin kuten esimerkiksi Turkin perinteisessä lomakohteessa Alanyassa. Ainutlaatuinen autenttinen ilmapiiri, edullinen hintataso, nousevat sijoitusmarkkinat sekä neljä muuta syytä miksi tänä vuonna kannattaa suunnata katse kohti Pohjois-Kyprosta.

1. Edullinen hintataso

Harkittaessa lomakodin hankintaa ulkomailta kannattaa ottaa huomioon paikallinen hintataso ja elinkustannukset.

Kyproksen saaren pohjoisosa on selvästi hintatasoltaan edullisempi verrattuna mm. naapurin Kreikkaan. Kohtuulliset elinkustannukset ovat varmasti yksi tekijä Pohjois-Kyproksen nousevaan suosioon suomalaisten keskuudessa.


2. Ilmasto

Pohjois-Kypros on yksi Euroopan aurinkovarmimmista lomakohteista. Aurinkopäiviä on vuodessa yli 300 ja talvisinkin lämpötilat pysyvät 20 asteen tuntumassa. Ilmaston lisäksi saarielämä tuo muitakin etuja: elämä saarilla on tunnetusti rennompaa kuin mantereella.


3. Sijoituksen kannattavuus

Asuntojen arvo on kolminkertaistunut viimeisen 10 vuoden aikana, mutta hintataso on silti huomattavasti naapurimaita edullisempi. Kiinteistöjen hinnat ovat alhaiset, mutta vuokratulot ovat korkeat ja asuntojen neliöhinnat jatkavat nousuaan.4. Kulttuurin ainutlaatuisuus

Rasittava kaupittelu kaduilla ei kuulu paikalliseen kulttuuriin kuten esimerkiksi Turkin perinteisessä lomakohteessa Alanyassa.

Autenttinen kulttuuri on vielä tavoitettavissa ystävällisten paikallisten asukkaiden elämänmenossa.Turisteja ei koeta siellä ainoastaan kaupankäynnin kohteina, vaan saaren asukkaiden kanssa on mahdollista viettää leppoisaa rinnakkaiselämää pidemmänkin oleskelun aikana.


5. Aktiviteetit

Kypros on yksi maailman kolmesta valtiosta, jossa voit lasketella ja uida meressä saman päivän aikana!

Ympärivuotinen lämpö takaa mahtavat patikointimahdollisuudet ja Välimeren parhaita golfkenttiä. Rentoutujalle Pohjois-Kypros tarjoaa kauniit rannat sekä vesiurheilun mahdollisuudet. Menevälle on kasinot ja yökerhot.

Ruokakulttuurin korkealaatuisuuteen vaikuttaa tunnelmallisten ravintoloiden lisäksi paikallisten raaka-aineiden saatavuus sekä oma perinteinen keittiö kulinaarisine erikoisuuksineen.


6. Kieli

Englannilla pärjää! Noin 90% paikallisista puhuu englantia. Harkittaessa lomakodin hankintaa ulkomailta elämä helpottuu huomattavasti kun pystyy kommunikoimaan paikallisten kanssa opettelematta kokonaan uutta kieltä.


7. Mentaliteetti

Pohjois-Kyproksella luonto ja ulkoilmaelämä ovat oleellinen osa arkea. Tässä kohtaa suomalainen arvomaailma Välimeren maiden kulttuurin.

Mutkaton elämäntapa kauniin luonnon keskellä antaa elinvoimaa ja kykyä nauttia loma- ja eläkepäivistä!


Kauniin Pohjois-Kyproksen asuntojen arvo on kolminkertaistunut viimeisen 10-vuoden aikana, silti hintataso on huomattavasti naapurimaita edullisempi. Sijoita lomakotiin ja elämään auringossa autenttisella Kyproksen saarella. Tutustu meihin klikkaamalla tästä!

Comments


bottom of page