top of page
Copy of Copy of Copy of POHJOIS (3).png

LOMAKOTI ULKOMAILTA

Tietoa sijoittamisesta elämään ja asumiseen auringossa sekä kauniin Kyproksen saaren kuulumisia. 

  • Writer's pictureEija & Jussi

SUOMALAINEN POHJOIS-KYPROKSELLA OSA 3. HAASTATTELUSSA KATJA TULANDER

“Saarielämä viehättää meitä ja silloisesta koronasta huolimatta, oikea aika tuntui olevan juuri nyt”


Jututimme Katjaa, joka perheineen löysi Asuntokyproksen kautta kauan haaveilemansa lomakodin. Ja vieläpä etänä keskellä pahinta koronaa! Lue heidän kokemuksistaan.


Moikka Katja! Ei ollakaan aikaisemmin puhuttu, että miten siis löysitte Pohjois-Kyproksen?

Se oli sellainen ikävä räntäsade päivä. Katsoimme telkkarista matkailuohjelmaa ja pohdin, että valoa ja lämpöä pitäisi saada talvellakin. En ole talvi-ihmisiä. Mies ei ollut aluksi niin innoissaan, mutta nettiä selattuamme löysimme lehtijutun, jossa puhuttiin uudesta mielenkiintoisesta kohteesta, Pohjois-Kyproksesta. Siinä jutussa haastateltiin välittäjiä useista maista. Katsoimme lisää Asuntokyproksen kotisivuilta, tilasimme ostajan oppaan ja siitä se lähti! Siellä oli hyvin ja selkeästi tietoa saatavilla.

Googletimme asiaa vielä lisää ja kaikki vaikutti hyvin positiiviselta. Välittäjä vaikutti todella ammattimaiselta.Miten homma sitten eteni ja miten päädyitte ostamaan asunnon keskellä koronaa?

Rento saarielämä viehättää meitä ja maa vaikutti oikealta. Pohdimme omaa budjettia ja vaatimuksia, joista keskustelimme välittäjän kanssa. Saimmekin pian hyvän valikoiman eri kohteita ja lisää tietoa kaikesta tarpeellisesta. Homma tuntui tosi mielenkiintoiselta, hinnat oli edulliset ja laatu näkyi olevan korkea. Kohteiden sijainnit olivat mahtavia, ihan siinä Välimeren rannalla.Korona jylläsi, sulku oli päällä ja tulin tässä välissä vielä raskaaksikin. Pohdimme että, pitäisikö lykätä koko hommaa. Päätimme kuitenkin, että teemme tämän nyt tai ei koskaan. Mahdollisuus oli hyvä ja päätimme tarttua siihen. Halusimme edetä ja ostimme asunnon etänä. Kyllähän se vähän aluksi kieltämättä jännitti, mutta se kuuluu asiaan.Miten itse asunnon ostaminen meni, tuntuiko se hankalalta?

Ei. Kaikki meni tosi sujuvasti ja oli luotettavaa. Virtuaaliesittelyt oli selkeät, tiedot hyvät eikä mitään jäänyt epäselväksi. Sopimuspaperi oli pitkä ja sitä luimme hartaasti. Emme kyllä suosittele ketään ostamaan asuntoa ilman luotettavaa ammattilaista. Siitä maksaa mielellään, että ammattilainen hoitaa. Välittäjä oli meillä apuna alusta loppuun asti. Lisäksi käytimme paikallista lakimiestä. Itse ei tarvinnut stressata näistä, kaiken sai hankittua palveluna.Minkälainen sitten itse kohde oli, josta ostitte asunnon ja miksi juuri siitä?

Sijainti oli huikea! Rakennusyhtiö ja asunnot vaikutti todella laadukkailta. Oli sellainen resort-tyyppinen kokonaisuus. Fasiliteetit oli kattavat. On kuntosalia, spa, ravintolat, isot altaat, uimaranta ja muuta. Kokonaisuus hipoi meille täydellisyyttä ja hinta-laatusuhde oli tässä paras.

Kohde ei myöskään ollut liian iso eikä pieni. Matka lentokentältä sopiva ja isolle kylälle pääsee nopsaa. Meri ja vuoret on meidän juttu. Ne on molemmat tässä ihan kävelyetäisyydellä. Ei haluttu kaupungin hälinään.Kun sitten myöhemmin kävimme paikan päällä, näimme yhtiön aiemmin valmistuneita kohteita ja ne olivat laadukkaita ja hyvin ylläpidettyjä. Luotettava yhtiö ja hyvä huolto ja ylläpito on tosi tärkeitä juttuja. Sen näkee heti. Kaikki oli juuri niin kuin olimme ajatelleetkin, mikä oli tottakai suuri helpotus ja ilo.Miltä maa vaikutti kun saavuitte paikan päälle?

Hyvät fiilikset tuli heti ja maisemat oli upeat. Tuli sellainen tunne, että tulen viihtymään täällä. Tykkäsin paikallisista ihmisistä, tosi mukavia ja avuliaita. En ymmärrä miksi maata on välillä parjattu. Johtuu varmasti tietämättömyydestä. Myyntituputusta ei ole, eikä massaturismia. Mies ei voi kestää tuputtamista, täällä sitä ei onneksi ollut. Perinteinen turkkilaisuus ei myöskään siellä näy eikä tunnu. Jopa meidän perheen teini viihtyi hyvin ja haluaa mennä aina uudestaan!


Joillain on maasta negatiivinen kuva tai eivät tiedä maasta juuri mitään. Olen ihminen, joka haluaa aina itse nähdä. Minulla ei ollut ennakkoluuloja ja negatiiviset tiedot todella osoittautui vääräksi.Miltä yleinen hintataso vaikutti?

Todella edulliset hinnat! Koko perhe söi sillä rahalla mitä yksi suomessa. Se oli superpositiivinen yllätys! Etelä-Kyproksen puolella heti huomasi eron. Päästiin lähellä Suomen hintoja. On kiva päästä myös EU:n ulkopuoliseen arkeen osaksi.Koska joka päivä ei osta kotia ulkomailta, niin yllättikö joku teidät tässä koko hommassa?

Negatiivisia yllätyksiä ei tullut - se oli kyllä jo iso yllätys! Olen aina kuitenkin hieman varautunut tällaisissa jutuissa ja yleensä asiointi on jotenkin hankalaa kun maat vaihtuu välissä. Nyt välittäjän palvelu yllätti positiivisesti! Aina autettiin, puhelimeen vastattiin ja palveltiin koko ajan, vaikka kaupat oli tehty jo aikaa sitten. Edelleen saamme heiltä apua missä vain asioissa. Kaikki meni niin kuin piti ja sujuvammin kuin mitä odotimme. Vain positiivista sanottavaa!Mahtavaa kuulla! No mitä haluaisitte sanoa hänelle, joka harkitsee asunnon ostoa tai vierailua maassa?

Ehdottomasti kannattaa avoimin ja luottavaisin mielin lähteä katsomaan paikat. Voimme suositella tätä välittäjää. Maa on turvallinen ja kaunis ja hintataso on halpa. Rohkeasti vain, paras aika on nyt. Ei se siitä parane eikä pahene. Olisimme jääneet ilman jos ei olisi uskallettu. Tartu tilaisuuteen!
Lue täältä lisää miksi kannattaa hankkia lomakoti juuri Pohjois-Kyprokselta: https://www.asuntokypros.fi/post/10-syyt%C3%A4-miksi-kannattaa-hankkia-loma-asunto-pohjois-kyprokseltaKatso tästä uusimmat jutut Facebook sivuiltamme: https://www.facebook.com/asuntokyprosVieraile Visit North Cyprus sivuilla: https://www.facebook.com/visitncy


Pohjois-Kypros Pohjois Kypros Asuntokypros Tutustumismatka Lomakoti Sijoitusasunto


Comments


bottom of page