top of page
Copy of Copy of Copy of POHJOIS (3).png

LOMAKOTI ULKOMAILTA

Tietoa sijoittamisesta elämään ja asumiseen auringossa sekä kauniin Kyproksen saaren kuulumisia. 

  • Writer's pictureJona Nsuku

Mihin kova kalamies suuntaa saarella?

Merta ympäröimänä Kypros tarjoaa oivalliset mahdollisuudet kalastuksen harrastamiseen merellä sekä sisämaan vesillä. Kirkas vesi ja mahtavat ulkoilu säät houkuttelevat niin kalastuksen harrastajia kuin ensikertalaisiakin kalastamisen pariin. Saari tarjoaa puitteet ja rekvisiitat aina kalastusvälineistä kalastus oppaisiin sekä vuokraveneisiin. Mikäli trooppinen vesistön eläinkunta kiinnostaa, tarjoaa Pohjois-Kyproksen kalastus sijainnit eksoottisia kalasaaliita kalastajilleen.

Pohjois-Kyproksen ympäröimästä Välimerestä löytyy paljon erilaisia kalalajeja. Merikalastusta kykeneekin harrastamaan lähes kaikkialla ympäri saarta. Hyvänä esimerkkinä Pohjois-Kyproksen Kyrenian satama, jonka maisemia koristaa taustalla näkyvät upeat vuoristot. Tämän alueen vesistöistä pääsee kalastamaan erilaisia Tonnikala lajikkeita kuten Valkotonnikalaa, Sinievätonnikalaa sekä tonnikalan sukuista Boniittikalaa. Lisäksi vesistä löytyy Marliineja, Dolfiineja sekä paljon muita. Larnacan, Limassolin sekä Aya Napan rannikot ovat myöskin hyvin suosittuja kohteita merikalastukseen.


Achna Dam on yksi suosituimmista sisämaan kalastuskohteista. Kohteen vesistöistä yleisimpinä kalasaaliina ovat Karpit, mutta vesistä löytyy myös Moskiittokalaa, Särkiä, Rapuja, Monnikaloja, Aurinkoahvenia, Tilapioita sekä Bassi kalaa.


Lymbian kalastusalue sijaitsee noin 26km päässä Kyproksen pääkaupungista Nikosiasta. Alueelle on helppo pääsy ja kalastettavana on useita erilaisia kalalajeja. Tarjonnasta löytyy mm. Salakkaa, Moskiittokalaa sekä Karppia ja ahvenia.


Klikkaamalla tästä pääsette koko saaren kaikkien sisämaan kalastuskohteiden listaan.

Saarelta löytyy useita venevuokraamoja, joista saa vuokrattua veneen kalastuskäyttöön. Useilla satamilla löytyy vuokrattavia veneitä vuokraajia odottamassa. Halutessa myös opastettuja kalastusretkiä on mahdollista varata esimerkiksi suoraan kalastuskohteilta, matkatoimistoilta tai eri kalastusseuroilta.


Huomioitavaa on kuitenkin, ettei kalastamaan lähdetä suin päin. Ennen kalastamaan lähtöä tulee aina varmistaa tarvitaanko haluamaanne kalastustyyliin tai lokaatioon kalastuslupaa. Pääsääntöisesti sisämaan erityiskalastuskohteille tarvitaan aina lupa. Perinteinen onkiminen ja uistelu ovat kuitenkin merivesillä sallittua ilman kalastuslupaa. Tarvittaessa kalastusluvat saa helposti hoidettua verkossa tästä klikkaamalla tai paikallisesta Kalatalous- ja meritutkimuksen laitoksesta (Department of Fisheries and Marine Research) Nikosian laitamilta.


Kalastamisen lisäksi Pohjois-Kyproksella pääsee esimerkiksi golfaamaan. Täältä pääset lukemaan lisää Pohjois-Kyproksen golfaus mahdollisuuksista.


Kauniin Pohjois-Kyproksen asuntojen arvo on kolminkertaistunut viimeisen 10-vuoden aikana, silti hintataso on huomattavasti useita maita edullisempi. Sijoita lomakotiin ja elämään auringossa autenttisella Kyproksen saarella.

Comments


bottom of page