top of page
Copy of Copy of Copy of POHJOIS (3).png

LOMAKOTI ULKOMAILTA

Tietoa sijoittamisesta elämään ja asumiseen auringossa sekä kauniin Kyproksen saaren kuulumisia. 

  • Writer's pictureMilja Merta

Millaista on elämä Pohjois-Kyproksella?

Pohjois-Kypros on yksi Euroopan aurinkovarmimmista lomakohteista. Aurinkopäiviä on vuodessa yli 300 ja talvisinkin lämpötilat pysyvät 20 asteen tuntumassa. Ilmaston lisäksi saarielämä tuo muitakin etuja kuten edullisen hintatason, mahtavia kulttuurielämyksiä sekä monipuoliset mahdollisuudet ulkoilma-aktiviteetteihin ympäri vuoden.


1.Hintataso

Pohjois-Kypros on yksi edullisimmista paikoista asua Välimerellä. Tuoreista hedelmistä ja vihanneksista asuntoihin ja aktiviteetteihin. Hintataso on Suomeen verrattuna erittäin edullinen joka tekee lomabudjetista/asumiskustannuksista miellyttävät pohjoismaalaiseen makuun.


Auringon merkitys sähkölaskuissa kasvaa. Useissa asunnoissa hyödynnetään jo aurinkoenergiaa. Aurinkopäiviä Pohjois-Kyproksella on yli 300 vuodessa ja tästä voi nauttia täysin siemauksin niin uima-altaalla loikoillessa kuin laskuja maksaessa - myös talvisin.


Paikallista työvoimaa kannattaa hyödyntää. Jos tarvitset apukäsiä mihin vain palveluun jonka toivoisit ulkoistaa, kannattaa kysellä paikallisilta vinkkejä mistä löytäisit osaavaa työvoimaa haluamaasi palveluun. Näin saat edullisia ja osaavia työntekijöitä ja tuet samalla paikallisia perheitä ja taloutta. Paikalliset ovat myös mukavaa ja vieraanvaraista seuraa, jotka arvostavat suomalaisia turisteja.2.Ilmasto

Pohjois-Kypros on yksi Euroopan aurinkovarmimmista lomakohteista. Aurinkopäiviä on vuodessa yli 300 ja talvisinkin lämpötilat pysyvät 20 asteen tuntumassa. Ilmaston lisäksi saarielämä tuo muitakin etuja: elämä saarilla on tunnetusti rennompaa kuin mantereella.


Jylhistä vuorista upeisiin rantoihin ilmasto tarjoaa upeat puitteet aktiviteetteihin joka lähtöön. Pohjois-Kypros on yksi maailman harvoista paikoista, joissa voit uida uimarannalla ja lasketella vuorilla saman päivän aikana.


3.Kulttuuri

Kypros on kiinnostavan historiansa aikana nähnyt vuosien varrella useita eri kansoja ja kulttuureja, mikä näkyy vahvasti saaren pohjoisosan historiallisissa nähtävyyksissä.

Paikallinen kulttuuri tarjoaa elämyksiä autenttisista ravintoloista tuoreine raaka-aineineen historiallisiin kirkkoihin ja nähtävyyksiin.


Pohjois-Kyproksen ruokakulttuuri heijastaa kansoja, jotka ovat asuneet saarella vuosisatojen ajan ja maukas ruokakulttuuri on suuri osa paikallisten arkipäiväistä elämää. Joitan aterioita kuten Mulihiya, joka on pikemminkin kansallinen ruoka kuin perinteinen ruoka, voit maistaa ainoastaan paikan päällä. Tunnelmallisissa ravintoloissa pääsee kokemaan ainutlaatuisia elämyksiä edullisella hinnalla kauniissa maisemissa.


Kulttuurinähtävyyksistä suosittelemme tutustumaan mm. mahtaviin Salamiksen kaupungin raunioihin, Bellapaisin vuoristokylän luostareihin, La La Mustafa Pashan moskeijaan, upeaan Kyrenian- ja Pyhän Hilarionin linnaan.
4.Aktiviteetit

Ympäri vuotinen miellyttävä sää antaa monipuolisia mahdollisuuksia ulkoilma-aktiviteetteihin. Pohjois-Kypros tarjoaa vesiurheilua sukelluksesta vesiskootteriajeluihin, yhden Euroopan parhaimmista golf puitteista huippukenttineen, hienot kasinot, upeat patikointireitit ja kiipeilymahdollisuudet vuoristossa sekä laskettelureitit jylhissä rinteissä. Jos rannalla lekottelu alkaa kyllästyttämään, tarjolla on siis vauhtia ja elämyksiä jokaisen makuun.Kauniin Pohjois-Kyproksen asuntojen arvo on kolminkertaistunut viimeisen 10-vuoden aikana, silti hintataso on huomattavasti useita maita edullisempi. Sijoita lomakotiin ja elämään auringossa autenttisella Kyproksen saarella. Tutustu meihin klikkaamalla tästä!

Comments


bottom of page