top of page
Copy of Copy of Copy of POHJOIS (3).png

LOMAKOTI ULKOMAILTA

Tietoa sijoittamisesta elämään ja asumiseen auringossa sekä kauniin Kyproksen saaren kuulumisia. 

  • Writer's pictureJona Nsuku

Minkälaisia asioita tulisi ottaa huomioon asuntosijoitusta suunnitellessa?

Pohjois-Kypros on Välimerellä sijaitseva vielä toistaiseksi Suomalaisille hieman tuntematon asuntosijoituskohde. Sen kauniin autenttinen ilmapiiri sekä ihastuttava luonto vetää kuitenkin nyt puoleensa asuntosijoittamisesta kiinnostuneita ostajia kaikkialta maailmaa. Lämmön ja auringon täyteisistä päivistä pääsee nauttimaan lähes 310 päivää vuodessa, eikä tekeminen lopu kesken tällä monipuolisella saarella. Loma- ja sijoitusasuntoa ostaessa onkin pidettävä huoli siitä, että valitsee hyvän kohteen hankinnakseen. Lokaatio kaikilla mausteilla on ehdoton, kun tavoitteena on saada asunto tuottamaan. Kukaan ei halua tuhlata asuntoon, joka sijaitsee kurjassa kohteessa. Koska Pohjois-Kypros omaa upeat ja laajat mahdollisuudet, sen voidaan todeta olevan seuraava suosittu sijoituskohde Välimerellä! Lue lisää Pohjois-Kyproksesta täältä


Kaikki myytävät asuntomme ovat uudehkoja, osa jopa vastavalmistuneita tai vielä rakenteilla olevia unelmakoteja. Tästä päästäänkin toiseen tärkeään huomioon otettavaan pointiin sijoitusasuntoa valitessa. Varmista ennen ostamista että asunnon kunto hyvä. Asunnon kunto ja sen modernit ominaisuudet vaikuttavat suoraan tulevaan vuokratuottoon. Huonokuntoinen asunto ei saavuta hyviä ja tasaisia vuokratuloja. Viime vuosina valmistuneiden asuntojen ollessa kyseessä, ei tämä tule olemaan ongelma. Myytävät asuntomme Pohjois-Kyproksella ovat Suomalaisten perinteisiin aurinkokohteisiin verratessa lähes kolme kertaa edullisempia. Asuntojen hinnat ovat pysyneet toistaiseksi hyvin matalina vaikkakin nousevat joka vuosi. Tästä syystä Pohjois-Kyprokselle kannattaakin sijoittaa juuri nyt. Markkinan kehittyessä ja maan suosion edelleen noustessa sekä kysynnän yhä kasvaessa on selvää, että hinnat jatkavat noususuuntaista kehitystään. Silti, vaikka asuntojen hinnat ovat matalia, on vuokrataso korkealla. Kyseessä on siis ihanteellisin tilanne sijoittajalle! 


Kolmantena tuleekin sijoitusasuntoa hankkiessa ottaa huomioon asuntojen sekä vuokrien keskimääräinen hintataso. Sijoitusasunnosta on tarkoitus saada tuottoa, jolloin asunto tulisi saada vuokrattua hyvään hintaan. Kun taas hankintahinnan tulisi olla kohtuullinen. Mitä korkeampi keskimääräinen vuokratulo kohteessa on, sitä suuremman vuokratuoton sijoittaja saavuttaa. Keskimääräinen viikkovuokra esimerkiksi kolmiolle hyvällä sijainnilla, on Pohjois-Kyproksella noin 650-800e. Vuokratuotto voi siis olla varsin suuri.Lopuksi sijoittajan on otettava huomioon vuokra-asuntojen kysyntä kohteessa. Asuntosijoittaminen ei tule kannattamaan, mikäli kohteesta löytyy jo entuudestaan asuntoja enemmän kuin mitä on kysyntää. Pohjois-Kyproksella tilanne ei kuitenkaan ole tämä. Turistien määrä kasvaa jatkuvasti ja sesonki on ympärivuotinen. Hotelleja ei ole tarpeeksi ja omatoimisuus matkailussa lisääntyy jatkuvasti. Saarelta löytyy myös 17 kansainvälistä yliopistoa ja nämä vetävät rutkasti opiskelijoita sekä henkilökuntaa kohteeseen ympäri maailmaa. Vuokralaisia on jo tälläkin hetkellä paljon. Opiskelijoiden määrän odotetaan kuitenkin lisääntyvän vielä entisestään, jopa 100 000 seuraavan 5 – 10 vuoden aikana. Hyvän ja luotettavan vuokralaisen löytäminen ei myöskään tule esteeksi, sillä autamme asiakkaitamme tarvittaessa asunnon vuokrauksessa. Näin saamme yhdessä asuntosi tuottamaan. 


Käy lukemassa lisää oston jälkeisistä palveluistamme täältä


Kauniin Pohjois-Kyproksen asuntojen arvo on kolminkertaistunut viimeisen 10-vuoden aikana, silti hintataso on huomattavasti useita maita edullisempi. Sijoita lomakotiin ja elämään auringossa autenttisella Kyproksen saarella.


Pohjois-Kypros Pohjois Kypros

Comments


bottom of page