top of page
Copy of Copy of Copy of POHJOIS (3).png

LOMAKOTI ULKOMAILTA

Tietoa sijoittamisesta elämään ja asumiseen auringossa sekä kauniin Kyproksen saaren kuulumisia. 

  • Writer's pictureJona Nsuku

10 syytä miksi kannattaa hankkia loma-asunto Pohjois-Kyprokselta!

1. Koskematon luonto sekä kulttuuri

Pohjois-Kypros on yhä edelleen ihanan autenttinen ja koskematon kohde. Kirjava luonto, puhtaat rannat, vuoria, merta, metsää ja peltoa. Paikan kauneutta ei voi kukaan kiistää. Kaupungeista ja kylistä löytyy ihastuttavia pieniä lähikauppoja ja perinteistä ruokaa tarjoavia ravintoloita. Pohjois-Kyproksen kulttuuri on sekoitus kyproslaisuutta ja turkkilaisuutta ja tämä näkyy ihanasti paikallisten arjessa.


2. Turvallinen ja rauhaisa maa

Pohjois-Kypros on tunnettu turvallisuudestaan. Kohde on rauhallinen ja erittäin turvallinen kaikenikäisille matkaajille. Paikalliset ovat ystävällistä ja avuliasta kansaa ja lomaa pääsee kohteessa viettämään rennoin mielin ilman huolen häivää.


3. Huippu ilmasto

Sää suosii ympäri vuoden! Aurinkoisia päiviä Pohjois-Kyproksella on vuosittain yli 310 ja talvellakaan ei kohteessa tarvitse palella, sillä sää pysyy tällöinkin 20 asteen tuntumassa.4. Matala hintataso

Hintataso maassa on edullinen niin arjessa kuin asuntokaupoillakin. Huomattavasti muita aurinkokohteita edullisempi! Pohjois-Kyprokselta saa itselleen pienellä summalla upean luksus lukaalin mahtavalla sijainnilla. Asuntojen hinnat ovat jopa 3-4 kertaa pienemmät verrattaen esimerkiksi Espanjaan. Lisäksi yleinen hintataso kohteessa on matala. Pohjois-Kyproksella elää mukavasti pienelläkin budjetilla. Lue lisää kohteen asumiskustannuksista täältä.


5. Korkeat vuokratuotot

Pohjois-kyproksella on ehdottomasti ihanteellisin tilanne sijoitus mielessä. Asuntojen hinnat ovat matalia, mutta vuokrat korkeita. Keskiarvo viikkovuokra esimerkiksi huvila-asunnolle on 600-800€! Tiedossa on siis korkeat vuokratuotot sijoittajille.


6. Ei massaturismia

Pohjois-Kypros on toistaiseksi vielä säästynyt massaturismilta, toisin kuin saaren eteläpuoli. Pohjois-kypros tarjoaa asumista ja lomailua vailla ruuhkaa ja melua. Kaduilla ja ravintoloissa pääsee rauhassa nauttimaan laatuajasta perheen kesken ja kohteen ihanat rannat eivät ole tupaten täynnä väkeä.


7. Monipuolinen kohde

Tekeminen ei Pohjois-Kyproksella lopu varmastikaan kesken. Tarjolla on auringonottoa sekä erilaisia vesiurheilulajeja kuten uimista ja surffausta. Löytyy kasinoita ja keilahalli, tenniskenttiä ja jooga studioita. Ajan saa myös kulumaan esimerkiksi golfin tai kalastuksen parissa. Herkullista ruokaa tarjoavia ravintoloita on useita ja tori kierrokset voivat johtaa upeisiin löytöihin. Kohteesta löytyy varmasti mielekästä puuhaa niin vauvalle kuin vaarillekin.8. Kasvava kysyntä

Pohjois-Kypros on seuraava suosittu huippukohde Välimerellä. Kysyntä kasvaa jatkuvasti ja kohde tulee yhä suuremmalle väestölle tietoon. Kysynnän kasvu johtaa kohteen nopeaan kehittymiseen, mutta myös hintojen nousuun. Tällähetkellä Pohjois-Kyprokselle investoi eniten britit, venäläiset sekä ruotsalaiset ja norjalaiset. Kuitenkin yhä useammat ostajat ympäri maailmaa ovat ymmärtäneet, että oikea ja kannattavin aika investoida saarelle on juuri nyt!


9. Kannattava sijoituskohde

Asuntojen matalat myyntihinnat ja korkeat vuokrat eivät aina takaa sijoituksen kannattavuutta. Tähän pakettiin tarvitaan myös itse vuokraajat. Pohjois-Kyproksella vuokralaisia riittää. Kohteen 17 kansainvälistä yliopistoa vetää puoleensa ison määrän opiskelijoita ja henkilökuntaa saarelle. Tämä vuokra-asuntojen kysyntä tulee vielä entisestään kasvamaan tulevaisuudessa, sillä opiskelijoiden määrän odotetaan lisääntyvän jopa 100 000 seuraavan 5 – 10 vuoden aikana.


10. Omaisuuden arvonnousu

Uusien asuntojen arvo on noussut saarella vuosittain n. 8 – 10%. Saari on jatkuvasti kasvava ja kehittyvä kohde ja kohteeseen panostetaan erityisesti nyt. Rakentaminen, talous ja turismi ovat kovassa kasvussa.


Mietityttääkö asunnon rahoittaminen? Käy lukemassa täältä meidän ratkaisu tähän ongelmaan.


Kauniin Pohjois-Kyproksen asuntojen arvo on kolminkertaistunut viimeisen 10-vuoden

aikana, silti hintataso on huomattavasti useita maita edullisempi. Sijoita lomakotiin ja

elämään auringossa autenttisella Kyproksen saarella.

Comments


bottom of page