top of page
Copy of Copy of Copy of POHJOIS (3).png

LOMAKOTI ULKOMAILTA

Tietoa sijoittamisesta elämään ja asumiseen auringossa sekä kauniin Kyproksen saaren kuulumisia. 

  • Writer's pictureJona Nsuku

Hyödyllisiä tietoja saarelle muuttajalle!

Paikalliset uutiset

Pysyäkseen ajantasalla Pohjois-Kyproksen uutisista, kannattaa paikallisia lehtiä lukea. Useat lehdet toimivat nykyään verkossa eli konkreettista lehteä ei välttämättä tarvitse ostaa kun tietää mistä päin verkkoa lähteä lukemaan. LGC News on Pohjois-Kyproksella operoiva verkko uutiskanava, mitä pääsee lukemaan suoraan tästä. Mikäli suositte kuitenkin käsinkosketeltavaa lehteä, löydätte Pohjois-Kyproksen lehti tarjonnan täältä. Sivustolta löytyy myös mm. paikallisia radiokanavia.


Hyödyllisiä yhteystietoja

Ennen uuteen maahan muuttamista, kannattaa aina varmuuden vuoksi tarkistaa kohteen tärkeät puhelinnumeroita mm. terveydenhuoltoon ja turvallisuuteen liittyen. Esimerkkinä 112, joka toimii myös Pohjois-Kyproksella hätänumerona. Oheisesta linkistä löydätte muut kohteen hyödylliset yhteystiedot.
Ajoneuvon vuokraus

Pohjois-Kyproksella on paljon nähtävää sekä tehtävää ja tästä syystä auto on hyvä olla välillä käytössä. Auton saa kuitenkin kätevästi vuokrattua vain tarvitsemilleen päiville eri autovuokraamoista. Vuokraamoita löytyy useampia ja hinnat vaihtelevat vuokraamoiden sekä omien tarpeidensa mukaan. Muutamia esimerkkejä hyvistä autovuokraamoista ovat Kyrenia Castle Rent a Car, Sun Rent A Car ja The British Rent A Car. Näiden lisäksi saarelta löytyy myös useita muita hyviä sekä luotettavia autovuokraamoja.


Internet-yhteys

Internet yhteyden hankinta kotiin voi tulla hyödylliseksi Pohjois-Kyproksella asuessa. Saarelta löytyy useita internet-palveluntarjoajia, jotka mielellään auttavat hyvän internet ratkaisun löytämisessä. Hyvinä esimerkkeinä mm. Broadmax ja NetHouse Network. Myös prepaid-liittymän hankinta voi olla näppärä ratkaisu niin soittamiseen kuin mobiilidatan käyttöön. Telsim ja Turkcell tarjoavat prepaid liittymiä mobiilidatan kera.


Pohjois-Kyprokselle muuttaessa internetin saatavuudesta ei tarvitse kuitenkaan olla huolissaan vaikkei kotona nettiä olisikaan. Kohteesta löytyy useita ravintoloita, kahviloita ja baareja, joissa pääse yhdistämään puhelimen tai kannettavan tietokoneen WiFi-verkkoon.

Asunnon vuokraaminen

Loma-asuntoaan ei välttämättä kannata jättää tyhjilleen poissa-ollessaan vaan sen voi vuokrata eteenpäin täksi aikaa. Saaren kansainväliset yliopistot vetävät ympäri maailmaa opiskelijoita kohteeseen ja henkilökuntaa sen mukana. Asunnolleen saa siis taatusti vuokraajan itse ollessaan poissa. Me autamme asunnon vuokraamisessa, mikäli tälle on teille kiinnostusta. Lisää tarjoamistamme oston jälkeisistä palveluista täältä.


Entä millaista elämä sitten on Pohjois-Kyproksella? Käy lukemassa siitä täältä.


Kauniin Pohjois-Kyproksen asuntojen arvo on kolminkertaistunut viimeisen 10-vuoden aikana, silti hintataso on huomattavasti useita maita edullisempi. Sijoita lomakotiin ja elämään auringossa autenttisella Kyproksen saarella.

Comments


bottom of page