top of page
Copy of Copy of Copy of POHJOIS (3).png

LOMAKOTI ULKOMAILTA

Tietoa sijoittamisesta elämään ja asumiseen auringossa sekä kauniin Kyproksen saaren kuulumisia. 

Kyrenia: Pohjois-Kyproksen tunnelmallisin kaupunki

Kyrenia, turkkilaisittain Girne, on Kyproksen pohjoisrannikolla sijaitseva kaupunki, joka on tunnettu upeista ravintoloistaan, historiallisesta satamasta ​​ja linnastaan. Kyreniaa kutsutaan Pohjois-Kyproksen matkailupääkaupungiksi ja siellä isännöidäänkin vuosittain monia kulttuuri- ja taidefestivaaleja. Tässä pieni infopaketti Pohjois-Kyproksen kauneimmasta kaupungista.


Satama

Kalaravintolat, huvijahdit ja paikallisten kalastusveneet tekevät satamakaupungista tunnelmallisen ja idyllisen paikan illanviettoon. Illallisaikaan auringonlaskun aikaan satama hehkuu kauniissa väreissä ja rantabulevardilla kelpaa ihailla vanhoja rakennuksia ja upeaa arkkitehtuuria. Satamassa on onnistuttu hienosti säilyttämään vanhan ajan tuntua ja historiaa, vaikka sieltä löytyy myös ravintoloita ja baareja moderniinkin makuun. Loisteliaat luksus-jahdit kelluvat vedessä iloisesti rinnakkain vanhojen kalastusveneiden kanssa.
Kyrenian linna

Kyrenian satamaa vartioi mahtava linna, joka todella kannattaa käydä katsomassa paikan päällä. Bysanttilaiset rakentivat linnan 800-luvulla suojatakseen kaupunkia. Tämän jälkeen linnasta on tehty kuninkaallinen palatsi ja ympärille rakennettiin vallihauta. Linnan sisällä on haaksirikkomuseo, jossa pääsee ihailemaan yhtä maailman vanhimmista merenpohjasta nostetuista laivoista.Pyhän Hilarionin linna

Kyrenian edustalle kohoaa, 600-luvulla Bysantin vallan aikana rakennettu Pyhän Hilarionin linna, joka on osa kolmen linnan puolustusketjua saaren pohjoisrannikolla. Historiaa huokuvat rauniot on osin louhittu vuoren rinteeseen ja perille pääsee portaita kiipeämällä.


Ruoka

Ruokakulttuuri on tärkeä osa paikallisten jokapäiväistä elämää. Pohjoiskyproslaiseen illallispöytään kuuluu erilaisia herkullisia jogurttipohjaisia kastikkeita ja vihanneksia, moussakaa, mezejä, halloumia ja oliiveja. Pohjois-Kypros tunnetaan myös tuoreista hedelmistä ja vihanneksistaan.

Bellapaisin luostari

Noin 10km päässä Kyreniasta sijaitsee Bellapaisin luostari, joka on yksi Välimeren ehdottomasti kauneimmista ja historialtaan kiinnostavimmista luostareista. Luostari perustettiin 1100-luvun lopulla, kun Saladin valloitti Jerusalemin ja Pyhän haudan kirkon augustiinimunkit tarvitsivat uuden kodin.


Rannat

Kyrenian läheisyydessä on rauhallisen leppoisia ranta-alueita. Yksi kuuluisimmista rannoista on Algadi, jossa pääsee ihastelemaan kilpikonnien pesimistä auringonoton lomassa.
Mitä mieltä suomalaiset ovat Pohjois-Kyproksesta? Lue haastattelumme Suomalainen Pohjois-Kyproksella täältä


Kauniin Pohjois-Kyproksen asuntojen arvo on kolminkertaistunut viimeisen 10-vuoden aikana, silti hintataso on huomattavasti useita maita edullisempi. Sijoita lomakotiin ja elämään auringossa autenttisella Kyproksen saarella.


Skrollaa sivun alareunaan ja tilaa ilmainen ostajan opas!

Comments


bottom of page