top of page
Copy of Copy of Copy of POHJOIS (3).png

LOMAKOTI ULKOMAILTA

Tietoa sijoittamisesta elämään ja asumiseen auringossa sekä kauniin Kyproksen saaren kuulumisia. 

Suomalainen Pohjois-Kyproksella: Haastattelussa Paula Lehto

Pohjois-Kyproksen kodit rupatteli Paula Lehdon kanssa elämästä ja asunnon hankinnasta Pohjois-Kyproksella. Paulan perheeseen kuuluu miehen lisäksi kaksi lasta. He hankkivat loma-asunnon Pohjois-Kyprokselta, joka valmistuu sopivasti tänä jouluna.

Lue alta Paulan haastattelu!


Kuinka löysitte Pohjois-Kyproksen?

"Kaverit olivat käyneet katsomassa kämppää sieltä ja varannut asunnon. Mies lähti kavereiden seuraksi mukaan katsoon kämppää ja ihastuikin itse paikan päällä paikkaan."


Mitä olette maasta mieltä?

"Nyt maa vielä kehitysvaiheessa. Hintataso on tosi hyvä tällä hetkellä."


Miten palvelut ja asiat siellä toimivat? Mitä pidätte maasta?

"Yllättävän hyvin kaikki on toiminu jos jotakin kysymyksiä on, niin joku tulee avustamaan. Ja hyvältä paikalta vaikuttaa. Ei tartte pelätä jos jättää ovet auki, että joku tulee varkaisiin."


Onko ilmat "sydäntalvella" riittävän hyvät?

"Ollaan oltu tammikuussa ja helmikuussa ja nyt mennään jouluksi. Silloin helmikuun alussa oli hyvät shortsikelit golfaukseen. Tammikuussa oli vähän tuulisempaa, mutta ihan meidän suomalaisten syys-lokakuuta vastaavaa. Ja lenkkeilymahdollisuudet on mahtavat on tosi hyviä reittejä ja golfia on ideaalinen pelata silloin kun ei oo liian kuuma. Asunnosta löytyy kuntosali ja sauna niin jos sattuisi huono päivä niin voi viettää päivän sisällä. Linkkarilla pääsee helposti Kyreniaan eikä maksa paljoa mitään noin. 1,50e ja taksitkaan eivät ole kalliita."Mistä löysitte asunnon?

"Ihastuttiin täysin Royal-kokonaisuuteen Pohjois-Kyproksella, koska huoneet oli laadukkaita, meren lähellä ja kattoterassi oli mulle ehdoton asia. Espanjassa saa pulittaa 3x enemmän jos haluaa asunnon noin lähellä merta ja hyvät näköalat."


Miten koitte asunnon ostoprosessin?

"Sujui hyvin. Täytyi hommata sieltä paikan päältä lakiavustaja, että kaikki menee Kyproksen sääntöjen mukaan ja testamentit ja muut valmiiksi."


Kuinka usein käytte paikan päällä?

"Marraskuun ekal viikol lähetään sinne katsoon huonekaluja ja jouluks asunto valmiiksi. Eka joulu päästään viettään siellä meren äärellä ja lämmössä."


Oletteko törmänneet suomalaisiin Pohjois-Kyproksella?

"Enemmänkin norjalaisia ja ruotsalaisia. Muutama suomalainen ollaan nähty saunassa missä aina tapaa suomalaisia löylyä heittäessä."


Terveisiä maasta kiinnostuneille?

"Ei kannata pelätä antaa mennä vaan ei kannata aina miettiä et laittaako nyt vai sitten kun jää eläkkeelle se kannattaa tehdä nyt. Olin hirveen pettänyt aluksi ajatuksesta kun mies halusi hankkia asunnon Pohjois-Kyprokselta, mutta todella yllätyin kun meni paikan päälle. Kaikkialla niin hienosti ja puhtaasti laitettu ja standardit on korkeella. Ja noin hyvällä paikkaa ja ystävällistä sakkia. Nyt kannattaa käydä kun vielä on mahdollisuutta."
Kiitoksia Paulalle kovasti haastattelusta! Me toivotetaan aurinkoisia lomahetkiä uudessa asunnossa koko perheelle.


Kauniin Pohjois-Kyproksen asuntojen arvo on kolminkertaistunut viimeisen 10-vuoden aikana, silti hintataso on huomattavasti useita maita edullisempi. Sijoita lomakotiin ja elämään auringossa autenttisella Kyproksen saarella.


Skrollaa sivun alareunaan ja tilaa ilmainen ostajan opas!

コメント


bottom of page