top of page
Copy of Copy of Copy of POHJOIS (3).png

LOMAKOTI ULKOMAILTA

Tietoa sijoittamisesta elämään ja asumiseen auringossa sekä kauniin Kyproksen saaren kuulumisia. 

  • Writer's pictureMilja Merta

Loma-asunto ulkomailta? Tiedä nämä 7 asiaa ennen asunnon ostamista.

Onko haaveissasi loma-asunto ulkomailta? Yhä useampi suomalainen hankkii kakkoskodin ulkomailta paetakseen kaamosta Etelä-Eurooppaan. Tiedä nämä 7 asiaa ennen asunnon ostoa ulkomailta.


1. Tee taustatyö

Mistä haluat ostaa loma-asunnon ulkomailta? Millaiset sijoitusmarkkinat ovat tällä hetkellä? Mikäli haluat tehdä asunnostasi sijoituksen ja laittaa sen tuottamaan, lokaatiota kannattaa ajatella pitkällä tähtäimellä. Sijoitusnäkökulman lisäksi pohdi millaisessa elinympäristössä haluat viettää vapaa-aikasi loma-asunnossasi ulkomailla.

Tutustu naapurimaiden ja kaupunkien tarjontaan. Etsimäsi kulttuuri, hintataso ja unelmiesi loma-asunto voi löytyä viereisestä maasta kasvukaupungista, jossa asuntomarkkinat ovat nousevat. Esimerkiksi Espanjan Fuengirolan lämpöinen ilmasto voi houkuttaa ja olla kohde all-inclusive-lomalle, mutta kun viettää enemmän aikaa kohteessa moni alkaa kaipaamaan autenttisempaa ympäristöä jota turismi ei ole pilannut. Lisäksi hinnat siellä ovat korkealla.2. Osta oikealla hinnalla

Paljonko maksaa loma-asunnosta ulkomailla? Onko hinta sama paikallisille vai maksanko turismilisää? Hinnan selvittäminen surffailemalla ulkomaisilla sivuilla kehnosti käännetyllä suomen kielellä voi aiheuttaa tuskaa ja harmaita hiuksia.

Jos haluat parhaan hinnan hanki luotettava kumppani, joka toimii suoraan paikallisten toimijoiden kanssa ja tuntee paikalliset sijoitusmarkkinat. Kumppanisi kanssa on hyvä asioida äidinkielelläsi – näin vältyt kielimuurista aiheutuvista väärinymmärryksistä hintaneuvotteluissa.


3. Kauppakirjat, sopimukset ja omistusoikeudet ulkomailla

Kauppakirjat ja sopimukset ulkomailla vaihtelevat ja ulkomaalaisen asunnon omistusoikeuksiin voi liittyä rajoituksia. Paikalliseen byrokratiaan tutustuminen on tärkeää ennen asunnon ostamista. Kun haluat ostaa asunnon ulkomailta - älä allekirjoita sopimusta, mikäli et ymmärrä 100% niiden sisältöä.

Pyydä välittäjääsi kertomaan paikallisista toimintatavoista ja kääntämään kauppakirjat/sopimukset äidinkielellesi. Loma-asunnon osto ulkomailta ei tarvitse olla hankalaa – valitse rinnallesi asiantunteva ammattilainen niin pääset helpommalla.

4. Paikalliset elinkustannukset

Kun teet päätöstä lomakodin ostosta, asunnon hinnan ja asuntomarkkinoiden lisäksi kannattaa ottaa huomioon paikallinen hintataso. Mikäli suunnitelmissasi on viettää aikaa kohteessa tämä on oleellinen taloudellinen asia, jota tulee pohtia.

Jos valitset kohteen oikein ja hintataso on alhainen, elinkustannukset voivat pienentyä huomattavasti Suomeen verrattuna.


5. Vuokrausmahdollisuudet

Moni haluaa paeta Suomen kaamosta pimeimpinä kuukausina. Kun päivät alkavat pidentyä ja kesämökki järven rannalla kutsuu, mitä tapahtuu asunnolle ulkomailla? Vuokraa asuntosi poissa ollessasi – näin hankinnastasi tehdään sijoitus, josta saat passiivista tuottoa.

Ota selvää asunnon vuokrausmahdollisuuksista etukäteen. Tämä voi olla haastavaa käytännössä jos et itse ole paikan päällä. Hoidamme halutessasi asunnon vuokrauksen poissa ollessasi, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia vuokrasopimusten kirjoittamisesta, oikean hinnan neuvottelusta tai muista käytännön asioista.6. Käy paikan päällä

Älä ikinä osta asuntoa tai tee etukäteismaksuja ilman, että olet nähnyt asunnon ja tutustunut kohteeseen luotettavan asiantuntijan kanssa.


7. Ota vastaan apua ammattilaisilta

Tämä voi olla yksi elämäsi tärkeimmistä päätöksistä - ota hyöty irti ammattilaisten osaamisesta. Asunnon osto ulkomailta ei ole sen hankalampaa kuin Suomestakaan.

Kauniin Pohjois-Kyproksen asuntojen arvo on kolminkertaistunut viimeisen 10-vuoden aikana, silti hintataso on huomattavasti naapurimaita edullisempi. Sijoita lomakotiin ja elämään auringossa autenttisella Kyproksen saarella. Lue lisää tästä.コメント


bottom of page