top of page
Copy of Copy of Copy of POHJOIS (3).png

LOMAKOTI ULKOMAILTA

Tietoa sijoittamisesta elämään ja asumiseen auringossa sekä kauniin Kyproksen saaren kuulumisia. 

  • Writer's pictureJona Nsuku

Päiväreissu idylliseen Bellapaisin kylään

Mikäli päivä reissu Pohjois-Kyproksen idylliseen ja rikkaan historian omaavaan kohteeseen kiinnostaa, on Bellapais oivallinen paikka vierailuun. Bellapais on ihastuttava pieni kylä Pohjois-Kyproksella. Se sijaitsee Pentadáktylos-vuoriston eli Kyrenia vuorten pohjoisrinteessä vajaan 10km päässä Kyrenian keskustasta ja on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde saarella.


Bellapais on tunnettu erityisesti upeasta goottilaistyylisestä luostaristaan, jonka vanhimmat osat ovat jopa 1200-luvulta. Tämä luostari perustettiin alkujaan Jerusalemin Pyhän haudan kirkon augustiinimunkkien tarviessa uutta kotia Saladin vallan myötä. Tämä oli suunnilleen 1100-luvulla. Nykyään tästä kyseisestä luostarista suurinosa on raunioina ja kokonaisena jäljellä on enään luostarin kirkko. Kirkon lisäksi luostarin rauniot sekä puutarha ovat kuitenkin upea nähtävyys, jota kannattaa käydä ihastelemassa.

Bellapaisista löytyy ihania ravintoloita sekä kahviloita, joissa tarjoillaan maittavaa ruokaa ja juomaa auringon alla. Aika hujahtaa helposti ihania pikkukatuja kuljeskellessa. Lisäksi näkymät täältä vuoristolta ovat mahtavat. Bellapaisista ja erityisesti Bellapaisin luostarilta on suora näkymä Kyreniaan ja vuorille.


Lukutoukille tuttu englantilainen runoilija ja näytelmäkirjailija Lawrence Durrell asui aikoinaan Bellapaisissa useita vuosia ja kirjoittikin kirjan ajastaan Kyproksella. Tässä kirjassaan (Katkerat Sitruunat, eng. Bitter Lemons) Durrell kertoo viettäneensä aikaa ”toimettomuuden puun” (Tree of Idleness) alla kahvia juoden. Bellapaisin kylästä löytyy yhä puu, jonka uskotaan olleen tämä kyseinen puu ja sitä käykin ihastelemassa useat turistit päivittäin. Sen vieressä toimii myös saman niminen ravintola, joka tarjoaa herkullista ruokaa aamusta iltaan.

Auringonpaisteinen ja historian täyteinen päivä onnistuu oivasti Bellapaisin kylässä. Kannattaa käydä myös lukemassa, mitä kiinnostavaa Kyreniassa ja sen muilla lähialueilla pääsee touhuamaan. Klikkaa tästä päästäksesi lukemaan lisää Kyreniasta.


Kauniin Pohjois-Kyproksen asuntojen arvo on kolminkertaistunut viimeisen 10-vuoden aikana, silti hintataso on huomattavasti useita maita edullisempi. Sijoita lomakotiin ja elämään auringossa autenttisella Kyproksen saarella.

Comments


bottom of page